Esittelemme aasialaisen version laskiaispullasta! Pehmeä ja kuohkea japanilainen milk bread, joka on täytetty mangolla, kondensoidulla kookosmaidolla, vispikermalla ja paahdetulla kookoksella. Yhtä kaunis kuin herkullinen!
Tulosta
Lähetä
Jaa
Ainesosat
4 pullaa, valmiiksi ostettuja tai itse leivottuja alla olevan ohjeen mukaan
4 rkl kondensoitua kookosmaitoa
1 kypsä mango
2 dl vispikermaa
1 dl paahdettuja kookoshiutaleita
2 rkl sokeria
Mrs Cheng´s japanilainen milk bread (12 pullaa):
Esitaikina:
22g vehnäjauhoja
113g täysmaitoa
Taikina:
7g kuivahiivaa
133g täysmaitoa
57g suolatonta voita, pehmeää
49g sokeria
1 iso kananmuna
1 tl suolaa
345g vehnäjauhoja
Voi-siirappiseos:
15g täysmaitoa
28g sulatettua voita
39g vaahterasiirappia
1 ripaus merisuolaa
Valmistus
Päivä 1 – esitaikina
Sekoita jauhot ja maito kattilassa keskilämmöllä.
Vatkaa, kunnes seos paksuuntuu, 65 asteeseen, noin 2-3 minuutin ajan. Varmista, että taikina on sileää, se ei saa olla tahmeaa.
Lisää hiiva, maito, voi, sokeri, muna, suola ja lähes kaikki vehnäjauhot.
Vaivaa, kunnes taikina on sileää ja tahmeaa, 10-15 minuutin ajan. Jos taikina on liian kosteaa, lisää jäljelle jääneet vehnäjauhot.
Testaa taikinaa: Venytä pieni pala taikinaa. Jos se venyy ohueksi ilman, että se repeää, se on valmis. Muuten, vaivaa pidempään.
Peitä taikina muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa, kunnes se on kaksinkertaistunut, noin 1 tunti. Testaa painamalla – jos se palautuu hitaasti, se on valmis.
Jaa taikina 12 yhtä suureen osaan. Kauli jokainen pala suorakulmioksi, jonka mitat ovat 20×8 cm, taita kolmasosiin, kauli uudelleen ja muotoile palloksi.
Aseta pullat valurautapannulle leivinpaperin päälle, peitä ja anna kohota 45 minuuttia.
Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Voitele pullat maidolla ja paista 30-35 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita (sisälämpötila noin 87 astetta). Peitä folioilla, jos ne saavat liikaa väriä.
Laskiaispullan kokoaminen
Kuori ja viipaloi mango ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa pullat halki ja laita 1 rkl kondensoitua kookosmaitoa pohjalle.
Aseta päälle muutama mangoviipale ja lisää kerma.
Ripottele päälle paahdettuja kookoshiutaleita ja laita kansipala päälle.
Siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoile.
Liitettävä resepti
Jo
1960...
Mrs Cheng’s – brändillä on pitkät perinteet aasialaisen ruoan asiantuntijana. Mrs Cheng’s -tuotteiden korkean laadun ja herkullisen, autenttisen maun takana ovat erinomaiset raaka-aineet ja reseptit.