Höyrytettyä turskaa norilla ja chili-korianteri-hollandaisella
Kauniisti valmistettua, herkullista turskaa, joka on kääritty noriin ja tarjoillaan chili-korianteri-hollandaisen ja vihannesten kera. Täydellisen maukasta!
Tulosta
Lähetä
Jaa
Ainesosat
600 g turskan tai muun valkoisen kalan selkäfileetä
1 rkl suolaa
2 nori-arkkia
Chili-korianteri-hollandaisekastike:
2 kananmunan keltuaista
1,75 dl öljyä
0,25 dl rapeaa chiliöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
1 rkl Mrs Cheng’s japanilaista soijakastiketta
Tuoretta korianteria
Valmistus
Kalan valmistus
Kuivasuolaa kala 15 minuutin ajan ja taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla.
Jaa nori-arkit kahtia ja kääri kalapalat niihin.
Levitä pala muovikelmua työtasolle ja aseta kalapalat sen päälle. Rullaa kelmu kalapalan ympärille tiiviisti niin, että kaikki ilma poistuu (pistä muoviin reikä hammastikulla, jotta ilma pääsee ulos).
Kääri kala vielä useampaan kerrokseen muovikelmua ilman reikiä.
Kypsennä uunissa tai sous-vide-menetelmällä, kunnes kalan sisälämpötila on 52 °C.
Leikkaa kala varovasti auki ja aseta lämpimille lautasille.
Tarjoile chili-korianteri-hollandaisen ja vihannesten kera.
Chili-korianteri-hollandaisekastikkeen valmistus
Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi joko yleiskoneella tai sähkövatkaimella.
Lisää puolet öljystä ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon soijakastike ja viinietikka, ja jatka lopun öljyn vatkaamista mukaan.
Sekoita lopuksi joukkoon chiliöljy ja hienonnettu korianteri.
Mausta suolalla ja viinietikalla maun mukaan.
Liitettävä resepti
Jo
1960...
Mrs Cheng’s – brändillä on pitkät perinteet aasialaisen ruoan asiantuntijana. Mrs Cheng’s -tuotteiden korkean laadun ja herkullisen, autenttisen maun takana ovat erinomaiset raaka-aineet ja reseptit.