Sōmen-nuudelit, japanilaiset ohuet vehnänuudelit, voidaan tarjoilla sekä kuumana että kylmänä. Kylmänä tarjoiltuna ne ovat suosittu kesäruoka Japanissa. Tarjoilemme ne jääkylmänä maukkaassa liemessä yhdessä paksoin, osterivinokkaan ja itujen sekä hyvän dippikastikkeen kanssa.
Tulosta
Lähetä
Jaa
Ainesosat
200 g Sōmen-nuudeleita
Muut ainekset:
1kpl paksoi, pilkottuna
100 g osterivinokasta, viipaloitu
1 nippu salaattisipulia, silputtuna
1 rasia ituja
200 g broilerin filettä, kypsä, pilkottu
1 pieni punainen paprika, suikaloitu
Dippikastike:
1 dl Mrs Cheng's japanilaista soijaa
1 dl miriiniä
1 dl sakea
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesaminsiemeniä
4 kpl herkkusientä
1 tl öljyä
Liemi:
8 dl vettä
2 rkl Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
2 rkl Mrs Cheng´s japanilaista soijaa
2 rkl miriiniä
2 rkl hienoksi pilkottua inkivääriä
Valmistus
Valmista liemi ja kiehauta se. Kasta paksoi, osterivinokas viipaleet ja versot kiehuvaan liemeen nippu kerrallaan ja nostele ne kasoihin lautaselle.
Mausta liemi suolalla ja jäähdytä, kunnes se on jääkylmää.
Valmista sitten dippikastike, hienonna sienet hienoksi ja paista ne pannulla öljyssä.
Noste joukkoon loput ainekset, anna kiehua ja jäähdytä.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi ja jäähdytä ne jääkylmässä vedessä.
Laita nuudelit kulhoon, lisää jääkylmä liemi niin, että nuudelit peittyy.
Tarjoile nuudelit ja muut raaka-aineet dippikastikkeen kanssa.
Liitettävä resepti
Jo
1960...
Mrs Cheng’s – brändillä on pitkät perinteet aasialaisen ruoan asiantuntijana. Mrs Cheng’s -tuotteiden korkean laadun ja herkullisen, autenttisen maun takana ovat erinomaiset raaka-aineet ja reseptit.