Soijakoulu

Mrs Cheng's Soijakoulu

Kuinka soijakastike valmistetaan

Mrs Cheng’s soijakastikkeet valmistetaan luonnollisia menetelmiä käyttäen. Soijakastike sisältää neljä ainesosaa: soijapapuja, vehnää, suolaa ja vettä.

Kaikki ainesosat valitaan erittäin huolellisesti jotta valmis tuote on mahdollisimman korkealaatuinen.

Ainekset
Soijapavut saavat liota vedessä pitkään, jonka jälkeen ne höyrytetään korkeassa lämpötilassa. Paahdetut vehnänjyvät jauhetaan jotta käyminen (fermentointi) nopeutuu. Suolattu vesi lisätään.

Käyminen ja Kypsyminen
Tärkeä osa käymisprosessia ja soijakastikkeen lopullista luonnetta on Koji, joka on eräänlainen homesieni. Soijapavut, vehnänjyvät ja Koji sekoitetaan suolaliuksen kanssa. Tätä kutsutaan Moromiksi.
Moromi saa sen jälkeen käydä ja kypsyä, prosessi joka kestää useita kuukausia.

Puristus/Suodattaminen ja Dekantointi
Kun Moromi on kypsää, soija erottuu luonnollisesti painovoiman ansiosta. Jäljelle jäävä osuus Moromista puristetaan kevyellä paineella, jonka avulla saadaan suodatettua raaka soijakastike. Sen jälkeen soijakastike kirkastetaan dekantoimalla jotta sakka saadaan poistettua.

Pastörointi ja Pullottaminen
Toiseksi viimeinen työvaihe on pastörointi. Pastöroinnin avulla soijakastike tukevoituu ja tuoksu, väri ja maku jalostuvat lopulliseen muotoonsa. Sen jälkeen soijakastike pullotetaan ja on valmis käytettäväksi.

Kiitos!

Olemme vastaanottaneet vastauksesi. Onnea arvontaan!

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.