Panko-friteeratut karitsan kyljykset perunalla ja kasviksilla
Ihanat panko-friteeratut ja rapeapintaiset karitsan kyljykset tarjoillaan soijapaahdettujen perunoiden, kevätvihannesten ja taivaallisen korianteri- ja kurpitsansiemenpeston kanssa. Todella ihastuttava kevätruoka!
Tulosta
Lähetä
Jaa
Ainesosat
800 g lampaanlihaa (kyljyksiä)
1 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1 rkl Mrs Cheng's Japanese -soijaa
2 dl pankojauhoja
Öljyä friteeraukseen
Pesto:
1 nippu tuoretta korianteria
0,75 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl parmesaania hienona raasteena
1 tl hienonnettua valkosipulia
1 tl Mrs Cheng's Japanese -soijaa
3 rkl rypsiöljyä
Perunat:
800 g perunaa
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl Mrs Cheng's Japanese -soijaa
1 tl ruokosokeria
Tarjoiluun:
Keväisiä kasviksia, esim. porkkanaa, parsaa ja broccolinia
Valmistus
Liha
Putsaa liha ja luut pienellä veitsellä. Leikkaa liha kaksinkertaisiksi kyljyksiksi niin, että jokaisesta lihapalasta työntyy ulos kaksi luuta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää kaikki peston ainesosat tehosekoittimeen ja pyöräytä rouheaksi kastikkeeksi. Mausta suolalla, soijalla ja pippurilla.
Leivitä liha kaksinkertaisesti, ensin jauhoilla sitten kananmunalla sekoitettuna soijaan ja lopuksi pankojauhoilla. Huolehdi, että luut pysyvät yhä puhtaina.
Friteeraa kyljykset 165-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi. Laita liha sen jälkeen vielä 100 °C:een uuniin 5 minuutiksi.
Soijapaahdetut perunat
Aseta uuni 200 asteeseen.
Kuori ja pilko perunat ja lisää ne kulhoon. Kaada sekaan öljy, soija ja sokeri. Sekoita kunnolla ja levitä perunat sen jälkeen leivinpaperin päälle uunipellille.
Paahda uunissa 30-40 minuuttia.
Tarjoile liha halkaisemalla kyljykset kahtia.
Tarjoile liha keväisten vihannesten, peston ja soijapaahdettujen perunoiden kera. Servera tillsammans med primörer, pesto och sojarostad potatis.
Liitettävä resepti
Jo
1960...
Mrs Cheng’s – brändillä on pitkät perinteet aasialaisen ruoan asiantuntijana. Mrs Cheng’s -tuotteiden korkean laadun ja herkullisen, autenttisen maun takana ovat erinomaiset raaka-aineet ja reseptit.