Klassinen Pekingin ankka on kiinalaisen keittiön suosituimpia ruokia. Tee vaikutus tällä helpommalla reseptillä, jossa ankka tarjoillaan perinteisistä kiinalaisista mandariiniohukaisista kasvisten ja hoisin-kastikkeen kera.
Tulosta
Lähetä
Jaa
Ainesosat
2 kpl ankanrintaa
Kurkku
Kevätsipulia
Hoisin-kastiketta, ks. resepti alta
Kiinalaiset letut:
3,5 dl vehnäjauhoja
1,75 dl kiehuvaa vettä
1 tl seesamiöljyä
1 hyppysellinen suolaa
1 rkl öljyä
Valmistus
Kiinalaiset letut, eli mandariiniohukaiset:
Kaada jauho, seesamiöljy ja suola taikinasekoittimeen. Sekoita matalalla teholla ja lisää kiehuva vesi.
Sekoita notkeaksi taikinaksi ja sen jälkeen rullaa pitkiksi, n. 3 cm paksuisiksi pötkylöiksi, ja jaa ne 2 cm pituisiksi paloiksi.
Painele paloja hieman kasaan ja kastele ne öljyssä. Pinoa palat pareittain, eli aina 2 palaa päällekkäin.
Painele puolen sentin paksuisiki taikinapaloiksi ja anna levätä öljytyllä lautasella muovikelmussa 30 minuuttia.
Sen jälkeen kaulitse taikinapalat ohuiksi, halkaisijaltaan n. 6-7 cm kokoisiksi letuiksi.
Paista letut kuumalla paistinpannulla n. 45-60 sekunnin ajan, kunnes ne saavat hienon värin.
Laita valmiit letut lautaselle liinan alle, jotta ne eivät pääse kuivumaan. Kun on aika syödä, revi letut varovasti keskeltä halki. Täyte tulee kypsentämättömälle puolelle.
Pekingin ankka:
Paista ankka haluttuun kypsyysasteeseen, anna levätä 10 minuuttia ja leikkaa sitten ohuiksi siivuiksi.
Leikkaa kurkku ja kevätsipuli 3 cm pituisiksi paloiksi. Viillä reunat ja laita ne jääveteen 10 minuutiksi.
Mrs Cheng’s – brändillä on pitkät perinteet aasialaisen ruoan asiantuntijana. Mrs Cheng’s -tuotteiden korkean laadun ja herkullisen, autenttisen maun takana ovat erinomaiset raaka-aineet ja reseptit.