Kokeile itsetehtyä japanilaista maitoleipää. Kuohkea ja pehmeä maitoleipä on hyvää sellaisenaan tai esimerkiksi rapuhodarien kanssa.
Tulosta
Lähetä
Jaa
Ainesosat
Esitaikina (tangzhong):
1,5 rkl luomu erikoisvehnäjauhoja
0,75 dl täysmaitoa
Taikina:
7-8 dl luomu erikoisjauhoja
2,75 dl täysmaitoa
25 g hiivaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1,5 tl suolaa
100 g voita
2 leipävuokaa
1 kananmuna + 2 rkl maitoa
Valmistus
Esitaikina:
Sekoita kattilassa vehnäjauhot ja maito, anna kiehua joitain minuutteja samalla sekoittaen. Siirrä esitaikina ilmatiiviiseen kulhoon, peitä tuorekelmulla ja anna jäähtyä.
Taikina:
Voitele 2 leipävuokaa öljyllä.
Käytä yleiskonetta. Laita esitaikina, jauhot, maito, hiiva, hunaja ja suola kulhoon ja työstä taikinakoukulla 15 minuuttia. Lisää voi ja jatka maksimiteholla vielä 4 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 60 minuuttia.
Jaa taikina 8 osaan ja vaivaa palloiksi. Anna levätä 15 minuuttia.
Muodosta taikinasta pitkulaisia hot dog -sämpylöitä ja asettele ne leipävuokaan. Anna taikinan kohota jälleen 90 minuuttia. Sivele leipiin pullasudilla kananmuna-maitosekoitus.
Laita leivät 200°-asteiseen uuniin ja laske sitten lämpötila 160° asteeseen. Paista leipiä n. 20 minuuttia kunnes ne ovat saaneet väriä. Anna leipien jäähtyä ritilällä.
Liitettävä resepti
Jo
1960...
Mrs Cheng’s – brändillä on pitkät perinteet aasialaisen ruoan asiantuntijana. Mrs Cheng’s -tuotteiden korkean laadun ja herkullisen, autenttisen maun takana ovat erinomaiset raaka-aineet ja reseptit.