Japanilainen maitoleipä

Kokeile itsetehtyä japanilaista maitoleipää. Kuohkea ja pehmeä maitoleipä on hyvää sellaisenaan tai esimerkiksi rapuhodarien kanssa.

Ainesosat

Esitaikina (tangzhong):
1,5 rkl luomu erikoisvehnäjauhoja
0,75 dl täysmaitoa
Taikina:
7-8 dl luomu erikoisjauhoja
2,75 dl täysmaitoa
25 g hiivaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1,5 tl suolaa
100 g voita
2 leipävuokaa
1 kananmuna + 2 rkl maitoa

Valmistus

Esitaikina:

  • Sekoita kattilassa vehnäjauhot ja maito, anna kiehua joitain minuutteja samalla sekoittaen.  Siirrä esitaikina ilmatiiviiseen kulhoon, peitä tuorekelmulla ja anna jäähtyä.

 

Taikina:

  • Voitele 2 leipävuokaa öljyllä.
  • Käytä yleiskonetta. Laita esitaikina, jauhot, maito, hiiva, hunaja ja suola kulhoon ja työstä taikinakoukulla 15 minuuttia. Lisää voi ja jatka maksimiteholla vielä 4 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 60 minuuttia.
  • Jaa taikina 8 osaan ja vaivaa palloiksi. Anna levätä 15 minuuttia.
  • Muodosta taikinasta pitkulaisia hot dog -sämpylöitä ja asettele ne leipävuokaan. Anna taikinan kohota jälleen 90 minuuttia. Sivele leipiin pullasudilla kananmuna-maitosekoitus.
  • Laita leivät 200°-asteiseen uuniin ja laske sitten lämpötila 160° asteeseen. Paista leipiä n. 20 minuuttia kunnes ne ovat saaneet väriä. Anna leipien jäähtyä ritilällä.

Liitettävä resepti

Jo 1960...

Mrs Cheng’s – brändillä on pitkät perinteet aasialaisen ruoan asiantuntijana.  Mrs Cheng’s -tuotteiden korkean laadun ja herkullisen, autenttisen maun takana ovat erinomaiset raaka-aineet ja reseptit.

Kiitos!

Olemme vastaanottaneet vastauksesi. Onnea arvontaan!

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.