Yuxiang on klassinen kiinalaisen keittiön mausteseos, jota käytetään kastikkeissa, jossa lihaa ja vihanneksia perinteisesti kypsennetään. Tässä kasvisruokaversiossa kastikkeeseen sekoitetaan rapeaa friteerattua munakoisoa ja kokonaisuus viimeistellään tuoreilla yrteillä.
Tulosta
Lähetä
Jaa
Ainesosat
2 kpl munakoisoa
3 rkl suolaa
1 dl perunajouhoja
Öljyä paistamiseen
Yrttejä
Kastikkeeseen:
2 tl öljyä
1 rkl valkosipulia hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raasteena
1 tl punaista chiliä hienonnettuna
1 rkl seesaminsiemeniä
0,5-1 tl seesamiöljyä
3 rkl Mrs Cheng's Mushroom -soijaa
2 rkl sokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
0,5 dl maissitärkkelystä
2-3 dl rypsiöljyä
0,5 dl vettä
Tarjoiluun:
Jasmiiniriisiä
Valmistus
Kuutioi munakoisot ja ripottele päälle muutama hyppysellinen suolaa. Laita ne itkettymään kulhoon 1 tunniksi. Huuhtele munakoisot, valuta siivilässä ja kuivaa lopuksi talouspaperilla.
Valmista sillä välin kastike. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä muutama minuutti. Lisää sitten loput ainekset, keitä hiljalleen 5 minuuttia ja ota kattila liedeltä.
Ripottele perunajauhot munakoisojen päälle siivilän avulla, käännä ne ympäri ja varmista, että ne ovat kauttaaltaan perunajauhoissa.
Kuumenna muutama senttimetri öljyä paistinpannussa ja friteeraa munakoisopalat kullanruskeiksi ja laita ne talouspaperin päälle kuivumaan. Lisää munakoisot kastikkeeseen, kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile heti tuoreiden yrttien ja riisin kera.
Liitettävä resepti
Jo
1960...
Mrs Cheng’s – brändillä on pitkät perinteet aasialaisen ruoan asiantuntijana. Mrs Cheng’s -tuotteiden korkean laadun ja herkullisen, autenttisen maun takana ovat erinomaiset raaka-aineet ja reseptit.