4 annosta

Lohi-tataki kermaisella perunasalaatilla

Tataki lohi on japanilainen ruokalaji, jossa lohi paistetaan hyvin nopeasti kauttaaltaan. Tässä tarjoilemme sen salaattipellillä, jossa on paljon vihreää, perunoita, kananmunia ja yrttejä sekä kastiketta, jossa on muun muassa tuoretta rakuunaa, kapriksia, sitruunaa ja majoneesia.

Ainesosat

Salaatille:
1 dl tuoreita basilikan lehtiä, mieluiten thaibasilikaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
0,5 kurkku, ohuina viipaleina
1 nippu tilliä
1 kpl pieni fenkoli viipaloituna
1 rasia vihreitä papuja, ryöpätty
0,5 dl salottisipulia ohuina siivuina
100 g keitettyjä kylmiä perunoita viipaleina
6 keitettyä kananmunaamunaa, puolitettuna
Kastikkeeseen:
1 nippu tuoretta rakuunaa, hienonnettuna
1 rkl kapriksia, hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl hienonnettua valkosipulia
1,5 dl majoneesia
Suola
Mustapippuri
Lohelle:
500g lohta
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl öljyä
4 rkl Mrs Cheng´s japanilaista soijaa
1 rkl limemehua
1 rkl fariinisokeria
1 rkl tuoretta inkivääriä
Suola
Pippuri

Valmistus

  1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Laita kaikki salaatin ainekset laakeaan kulhoon.
  3. Mausta lohi suolalla, pippurilla ja ripottele joukkoon seesaminsiemeniä.
  4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy ja paista lohta 30 sekuntia kummaltakin puolelta. Nostele lohet puhtaaseen vuokaan siten että ovat tiiviisti vuoassa.
  5. Sekoita soija, limemehu, fariinisokeri ja inkivääri keskenään, kaada seos lohen päälle. Anna sen sitten seistä ja marinoitua 20 minuuttia.
  6. Leikkaa sitten lohi 3 mm paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa ne salaatin kanssa.

Liitettävä resepti

Jo 1960...

Mrs Cheng’s – brändillä on pitkät perinteet aasialaisen ruoan asiantuntijana.  Mrs Cheng’s -tuotteiden korkean laadun ja herkullisen, autenttisen maun takana ovat erinomaiset raaka-aineet ja reseptit.

Kiitos!

Olemme vastaanottaneet vastauksesi. Onnea arvontaan!

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.