Gyoza-taikinaan tehtävät kanadumplingit ovat autenttinen aasialainen herkku. Kokeile kanadumplingeja illallisella tai yum cha -tyylisellä brunssilla.
Tulosta
Lähetä
Jaa
Ainesosat
n. 70 gyoza valmistaikina-arkkia
Täytteeseen:
3 dl suippokaalia pienenä silppuna
500 g kanan jauhelihaa
5 kevätsipulin vartta
4 rkl Mrs Cheng's Mushroom -soijaa
3 tl inkivääriä raasteena
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 tl seesamiöljyä
1,5 rkl sokeria
1,5 rkl kalakastiketta
1 tl sichuaninpippuria
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Valmistus
Sekoita ensin täytteeseen tulevat mausteet, eli soija, inkivääri, valkosipuli, seesamiöljy, sokeri, kalakastike ja sichuaninpippuri keskenään erillisessä kulhossa. Kaada mausteseos kanajauhelihan päälle ja lisää suippokaali- ja kevätsipulisilppu. Sekoita hyvin.
Lisää 0,5 rkl täytettä per gyoza-arkki. Kasta sormi kylmässä vedessä ja kostuta koko gyazan reuna. Taita reunat keskelle ja sulje reunat tiiviisti täytteen ympärille.
Poimuta taikinan reunaa peukalon ja etusormen avulla niin, että molemmin puolin reunoja muodostuu 3-4 poimua. Varmista, että painelet poimut kunnolla kiinni, jottei täyte pääse leviämään ulos valmistettaessa. Lopputulos on puolikuunmuotoisia nyyttejä.
Paista gyozoja teflonpannussa öljyssä 1-2 minuuttia keskilämmöllä. Lisää n. 1 dl vettä ja sulje kannella. Höyrytä n. 3-5 minuuttia, poista kansi ja paista kunnes pohja on taas rapea.
Gyozat voi yhtä hyvin valmistaa yksinomaan bambuisessa höyrytyskorissa.
Nostele gyozat tarjoiluastiaan ja tarjoile höyryävän kuumina hyvän dippikastikkeen, kuten dumplingkastikkeen kera.
Liitettävä resepti
Jo
1960...
Mrs Cheng’s – brändillä on pitkät perinteet aasialaisen ruoan asiantuntijana. Mrs Cheng’s -tuotteiden korkean laadun ja herkullisen, autenttisen maun takana ovat erinomaiset raaka-aineet ja reseptit.